Dutch Baby Pancake

Dutch Baby Pancake

Dit recept voor een Dutch Baby Pancake stond al heel lang op mijn verlanglijstje om een keer te maken. Ik ben het ooit tegengekomen op Pinterest, mijn favoriete social medium. Ik kan op Pinterest urenlang rondstruinen op zoek naar lekkere recepten om te maken of leuke dingen om samen met mijn dochter in elkaar te knutselen.
gietijzeren-pan

Maar goed, sinds dit weekend staat er een mooie nieuwe rode gietijzeren koekenpan op mijn fornuis te pronken en eindelijk kwam het er dus van om dit recept te proberen. Heb je per se een gietijzeren koekenpan nodig voor dit recept? Nee je kunt eventueel ook een gewone ovenschaal gebruiken, maar een gietijzeren pan wordt gewoon een stuk heter. 

Ingrediënten

Met onderstaande ingrediënten kun je in een pan van 20 à 22 cm een pannenkoek maken die voldoende is voor 2 personen. 

  • 240 ml melk
  • 115 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1/2 zakje vanillesuiker of 1/2 theel. vanille aroma
  • een snufje zout
  • 3 eetl. geklaarde boter
  • poedersuiker of suikerstroop om erop te doen

De pannenkoek maken

Zet de gietijzeren pan in de oven en verwarm deze (met de pan erin) voor  tot 220 °C. 

Zeef de bloem, dit zorgt ervoor dat je straks geen klontjes in je beslag hebt. Doe de melk, bloem, eieren, vanillesuiker (of het vanille aroma) en het zout in een blender. Pulseer ongeveer 10 seconden en ga dan even met een spatel langs de binnenkant om zo alle bloem restjes mee te nemen. Pulseer nogmaals 10 seconden. Als het goed is heb je nu een mooi dun en glad beslag. Laat het beslag nu een minuut of 25 rusten.  

Haal de pan uit de hete oven. Let op, de pan is inmiddels heel erg heet! Doe de eetlepels geklaarde boter in de pan en draai voorzichtig rond, zodat de bodem volledig bedekt wordt. Voeg nu in een keer het volledige beslag toe aan de pan en zet meteen terug in de oven. 

Bak de Dutch Baby Pancake totdat deze gaar is. Dit duurt meestal zo’n 20 tot 25 minuten (houd je oven in de gaten). Haal de pan nu weer voorzichtig uit de oven en verdeel de pannenkoek. Je kunt deze garneren met bijvoorbeeld poedersuiker of suikerstroop, maar ook met jam of vers fruit. Gewoon wat je zelf lekker vindt! 
dutch-baby-pancake

Volgende keer ga ik ook nog wat experimenteren met bijvoorbeeld het toevoegen van kaneel aan het beslag of het meebakken van fruit of ontbijtspek. Heb je zelf nog leuke varianten hierop? Laat het ons dan zeker even weten. 

Groetjes en tot ziens bij,

Logo-Beeld-en-Woordmerk-96-x-325

 

Discussie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *