Dutch Baby Pancake

Dutch Baby Pancake
Aantal personen: 2
Met pannenkoek ingrediënten maar een heel ander resultaat. Dit recept is makkelijk om te bereiden.
Voorbereidingstijd
10 min.
Kooktijd
20 min.
Totale tijd
30 min.
Voorbereidingstijd
10 min.
Kooktijd
20 min.
Totale tijd
30 min.
Ingrediënten
  1. 240 ml melk
  2. 115 gram bloem
  3. 3 eieren
  4. 1/2 zakje vanillesuiker of 1/2 theel. vanille aroma
  5. een snufje zout
  6. 3 eetl. geklaarde boter
  7. poedersuiker of suikerstroop om erop te doen
Bereiding
  1. Zet een gietijzeren pan (20 à 22 cm) in de oven en verwarm deze (met de pan erin) voor tot 220 °C.
  2. Zeef de bloem, dit zorgt ervoor dat je straks geen klontjes in je beslag hebt. Doe de melk, bloem, eieren, vanillesuiker (of het vanille aroma) en het zout in een blender. Pulseer ongeveer 10 seconden en ga dan even met een spatel langs de binnenkant om zo alle bloem restjes mee te nemen. Pulseer nogmaals 10 seconden. Als het goed is heb je nu een mooi dun en glad beslag. Laat het beslag nu een minuut of 25 rusten.
  3. Haal de pan uit de hete oven. Let op, de pan is inmiddels heel erg heet! Doe de eetlepels geklaarde boter in de pan en draai voorzichtig rond, zodat de bodem volledig bedekt wordt. Voeg nu in een keer het volledige beslag toe aan de pan en zet meteen terug in de oven.
  4. Bak de Dutch Baby Pancake totdat deze gaar is. Dit duurt meestal zo’n 20 tot 25 minuten (houd je oven in de gaten). Haal de pan nu weer voorzichtig uit de oven en verdeel de pannenkoek. Je kunt deze garneren met bijvoorbeeld poedersuiker of suikerstroop, maar ook met jam of vers fruit. Gewoon wat je zelf lekker vindt!
Print
de kleine koksmuts http://dekleinekoksmuts.nl/wp/

dutch-baby-pancake

Discussie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *