Zalm met groene asperges

met pesto en tomaatjes uit de oven

Zalm met groene asperges uit de oven
Aantal personen: 4
Heerlijk recept voor het bereiden van verse zalm met groene asperges, pesto en tomaatjes uit de oven.
Voorbereidingstijd
5 min.
Kooktijd
25 min.
Totale tijd
30 min.
Voorbereidingstijd
5 min.
Kooktijd
25 min.
Totale tijd
30 min.
Ingrediënten
  1. 4 zalmfilets (ong. 150 gram per stuk)
  2. 450 gram groene asperges
  3. 4 eetlepels pesto (uit een potje of zelfgemaakt)
  4. 200 gram cherry tomaatjes
  5. citroensap
  6. olijfolie
  7. zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg 4 stukken aluminiumfolie klaar, groot genoeg om straks dicht te kunnen vouwen. De glanzende kant moet uiteindelijk aan de binnenkant zitten.
  3. Snij de cherry tomaatjes doormidden. Doe er een scheutje olijfolie en wat zout overheen.
  4. Verdeel de asperges over de 4 stukken aluminiumfolie en besprenkel met wat olijfolie. Leg de zalm hier bovenop en breng op smaak met peper (en eventueel een beetje zout). Spreid 1 eetlepel pesto uit over de zalm. Besprenkel het geheel met citroensap. Verdeel nu ook de tomaatjes over de zalm.
  5. Maak een pakketje van de folie (niet al te strak want de warmte moet kunnen circuleren).
  6. Plaats de pakketjes in de voorverwarmde oven totdat de zalm gaar is, ongeveer 20 tot 25 minuten (afhankelijk van de dikte van je zalmfilet).
  7. Serveer met bijvoorbeeld aardappeltjes of pasta.
Notities
  1. Je kunt in plaats van asperges ook sperziebonen gebruiken. Deze moet je dan wel eerst even 3 minuutjes koken en goed uit laten lekken.
Print
de kleine koksmuts http://dekleinekoksmuts.nl/wp/

groene asperges
zalm op folie
cherry tomaatjes
zalm met groene asperges

Discussie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *