Mmmm… lekker aardbeien yoghurt ijs!
Wij houden van ijs. Op een warme zomerdag, als afsluiter van een gezellig dinertje of gewoon zomaar. IJs is lekker! Voor rond de € 2,00 (afhankelijk van het merk) haal je in de supermarkt een liter schepijs. En voor die prijs krijg je er dan over het algemeen gratis een paar E-nummers, stabilisatoren en aroma’s bij. Dat kan ook anders! Zelf ijs maken is helemaal niet moeilijk namelijk. Je kunt het maken zonder al teveel speciale hulpmiddelen, maar vandaag maken we het met gebruik van onze nieuwe ijsmachine. We maken lekker vers aardbeien yoghurt ijs, met maar 3 ingrediënten: verse aardbeien, Griekse (stijl) yoghurt en honing.
Ingrediënten
Onderstaande hoeveelheden zijn genoeg voor ongeveer een liter ijs.
- 500 gram Griekse (stijl) yoghurt – hoe hoger het vetpercentage, hoe romiger het ijs
- 350 gram verse aardbeien – ontkroond
- honing naar smaak
Verder heb je nodig:
- een staafmixer of blender
- een zeef (optioneel)
- een ijsmachine – wij gebruiken een zelfvriezende ijsmachine, maar je kunt er uiteraard ook een gebruiken waarvan je de kom eerst 24 uur in de vriezer moet zetten
Bereiding
Pureer de aardbeien volledig met een staafmixer of een blender. Je kunt deze puree nu zo gebruiken, maar wij vinden het lekkerder als de pitjes eruit zijn dus zeven we het geheel nog even door een fijne zeef. Meng de Griekse yoghurt met de honing. Giet het yoghurt mengsel samen met de aardbeienpuree in je ijsmachine.
Laat de ijsmachine 45 tot 60 minuten (afhankelijk van je machine) draaien.
Na ongeveer 35 minuten zag ons ijs er zo uit.
En na nog 20 minuten was ons aardbeien yoghurt ijs klaar!
Er staan nog veel meer smaakjes op ons verlanglijstje. Wat denk je bijvoorbeeld van frambozen of aardbeien sorbet, chocolade munt ijs of stracciatella?
Wat is jouw favoriete ijs? Laat het ons weten en misschien wijden we er dan binnenkort wel een blog aan!
Discussie
Laat een reactie achter