Gehaktballetjes
Lekker bij pasta met tomatensaus, maar ook bijvoorbeeld met satésaus op brood.
Gehaktballetjes
2016-11-26 11:22:59
Serves 4
Recept voor heerlijke gehaktballetjes. Met deze hoeveelheden kun je 20 kleine of 4 à 5 grote gehaktballen draaien.
Voorbereidingstijd
20 min
Kooktijd
12 min
Totale tijd
32 min
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 350 milliliter runderbouillon
- 2 eieren
- 80-100 gram paneermeel
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels (grove) mosterd
- 1 theelepel cayennepeper
- 50 gr geklaarde boter
Bereidingswijze
- Doe het gehakt, de mosterd, de ketjap, de cayennepeper, de eieren en het paneermeel in een mengkom. Nu mag je met de handen aan de slag: kneed alles goed door elkaar totdat het een mooi geheel geworden is. Nu kun je er gehaktballetjes van draaien. Je kunt kiezen voor kleine balletjes, dan kun je er met deze hoeveelheden ongeveer 20 van draaien. Ook kun je er 4 of 5 grote gehaktballen van maken.
- Laat de gehaktballen nu een half uurtje rusten in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat ze beter in vorm blijven.
- Smelt de geklaarde boter in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom aan, totdat ze een mooi goudbruin kleurtje hebben. Giet nu de runderbouillon erbij en laat de balletjes met het deksel op de pan gaar sudderen. Als je gekozen hebt voor kleine gehaktballetjes dan zijn ze in ongeveer 12 minuten gaar. Grote gehaktballen moet je ongeveer 40 minuten laten sudderen.
Opmerkingen
- Onder 'Kooktermen' kun je vinden wat geklaarde boter is
Print
de kleine koksmuts https://dekleinekoksmuts.nl/wp/
Discussie
Laat een reactie achter