Koziol Sahsa messen

Van Koziol kregen we deze leuke messen, genaamd Sahsa opgestuurd. Ze zijn verkrijgbaar in 3 maten (L, M en S) en wij kregen de 2 grootste toegestuurd. Het mes in maat M is 24,8 cm lang en in maat L is het 30 cm. Vandaag testen wij deze Koziol Sahsa messen. 

Allereerst valt natuuKoziol Sahsa messenrlijk het materiaal waar ze van gemaakt zijn op: volledig van kunststof. Dit zorgt er meteen al voor dat ik deze messen makkelijker door mijn dochter laat gebruiken. Ze is pas 5 en is ook in het bezit van een kinderkoksmes met echt scherp roestvrijstalen lemmet. Bij het gebruik van dat mes is echter permanent toezicht nodig en dat is bij deze leuke messen van Koziol iets minder het geval. Alhoewel je jezelf ook met deze kunststof messen goed kunt bezeren. Een goed teken dus eigenlijk.

De Koziol Sahsa messen zijn verkrijgbaar in 5 kleuren: framboosrood, olijfgroen, grijs, zwart en oranjerood dus voor ieder wat wils. Maar materiaal en kleur zijn natuurlijk niet het belangrijkste, het gaat erom dat ze ook functioneel zijn. Dat zijn we dus gaan testen. 

Ingrediënten

Allereerst hadden we de juiste ingrediënten nodig voor een succesvolle test:

  • 2 enthousiaste 5-jarige topkoks ✓ CHECK
  • Tomaten en paprika  ✓ CHECK
  • Een lekker gerecht ✓ CHECK
  • 2 Koziol Sahsa messen ✓ CHECK

De test

De test kon beginnen. Ik heb ervoor gekozen om lekker spaghetti met gehaktballetjes te maken. Alles uiteraard lekker vers gemaakt. De recepten volgen in een aparte blog. 

Allereerst sneden we in de onderkant van de tomaten een klein kruisje. De tomaten gingen vervolgens zo’n 10 to 20 seconden in een pannetje met kokend water en daarna meteen in een bak met koud water (zodat ze niet verder koken). Het velletje konden we toen zo van de tomaten pellen (het kruisje in combinatie met het kokende water zorgt ervoor dit heel makkelijk gaat).

messenset-sahsaNu begon onze messentest. De tomaten en paprika moesten in blokjes gesneden worden. Mijn 2 topkokjes gingen vol enthousiasme aan de slag, afwisselend met een van de 2 messen. Koziol geeft aan dat het grootste mes (L) ideaal is voor salade en groente en dat ook quiche en taart moeiteloos gesneden worden. Ook kwam ik ergens tegen dat je dit mes kunt gebruiken voor het snijden van vlees. Het Medium mes kun je goed gebruiken voor zachte groente- en fruitsoorten of voor soorten die gevoelig zijn voor druk. De 2 kleine koks hadden zichtbaar meer moeite met het gebruik van het grootste mes. Het gegolfde snijvlak zorgt ervoor dat het iets moeilijker is om tomaten mee te snijden. De paprika ging een stuk beter. Het snijvlak van het Medium mes is rechter en fijn gekarteld. Dit mes ging moeiteloos door de tomaten en paprika heen en was dan ook favoriet bij beide koks.

sahsa_m

Wij zijn enthousiast over deze Koziol Sahsa messen. Het handvat met het grote ovale gat zorgt voor een stevige grip, ook bij kleine handjes. Vooral het Medium mes is bij ons tot nu toe goed bevallen. Het grote mes ga ik toch ook nog een keer testen met het snijden van vlees. 

De messen zijn gebruiksvriendelijk en verkrijgbaar in vrolijke kleurtjes. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten: ze kosten € 12,95 (L) en € 9,95 (M) per stuk. Al met al krijgen deze Koziol Sahsa messen van ons een 8! 

Groetjes en tot ziens bij

Logo-Beeld-en-Woordmerk-96-x-325

 

Discussie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.