Het Grote Poepkookboek

Muizenkeutelkaviaar, koeienvlaai, meeuwenflatsen en snottebellenfondue. Pardon? Dit is toch een blog over koken en lekker eten? Klopt helemaal! Het zijn dan ook recepten die je vindt in Het Grote Poepkookboek. Wat zeg je nu dan, het grote poepkookboek? Ja, dat is een echt kinderkookboek boordevol vieze gerechten die stiekem toch gewoon lekker en gezond zijn. En zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan poep en pies?!

Je kunt beter vies koken en lekker eten dan lekker koken en vies eten.

PoepkookboekRecepten

De schrijfster van Het Grote Poepkookboek heeft zich volledig ingeleefd in de belevingswereld van kinderen. Alle recepten gaan vergezeld van een leuk kort inleidend verhaaltje. Zo lees je dat de koeienvlaai (lees: Limburgse vlaai) oorspronkelijk in de 17e eeuw in Duitsland is uitgevonden. En dat een perfecte drilbilpudding bij het opdienen nog precies één minuut en veertien-en-een-halve seconde moet blijven drillen. Dan volgt een duidelijk geschreven werkomschrijving. De serveertip maakt het recept af, want hierin staat omschreven hoe jouw poepgerecht het best tot zijn recht komt. Het oog wil natuurlijk ook wat. 

Inhoud

Het boek bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Wat moet je weten en kunnen?
    Hierin komt o.a. de aankleding van de tafel uitgebreid aan bod, want die moet natuurlijk wel volledig in stijl gedekt worden. Daar hoort bijvoorbeeld ook een tafelkleed met poepvlekken bij. En hoe maak je die nu precies? En hoe draai je de perfecte drol? Wil je een poepfeestje geven? Ook hier wordt een hoofdstuk aan gewijd. 
  • Voorgerechten / Hoofdgerechten / NagerechtenDrol
    Diarreesoufflé om mee te beginnen, Paardendrollen als hoofdgerecht en een Tenenkaasplankje om het diner af te maken. Met dit kookboek leer je het allemaal op tafel te zetten. Wat erg fijn is, is dat je voor de bereiding van de recepten over het algemeen geen moeilijk verkrijgbare, exotische ingrediënten nodig hebt. Met een tripje naar de lokale supermarkt kom je al een heel end. 
  • Koekjes en Traktaties
    Leuk om samen te maken op een druilerige woensdagmiddag, of tijdens een verjaardagsfeestje. Maar ook om bijvoorbeeld te trakteren op school. Is weer eens iets anders dan een fruitspies toch. 

Wil jij nou ook weten waar het woord ‘borrelen’ vandaan komt, of lijkt het je wel wat om je ouders vuilnisbaksalade te laten eten? Ben je op zoek naar iets origineels om te trakteren op school, of wil je een poepleuk verjaardagsfeestje geven? In Het Grote Poepkookboek vind je voor elke gelegenheid een vies recept. 

Op een schaal van 1 tot 10 drollen krijgt het Grote Poepkookboek van ons 8 drollen! 

Groetjes en tot ziens bij

 

 

Titel: Het grote poepkookboek
Auteur: Annelie Ansingh
Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren
ISBN: 9789089672094

Discussie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.