Zacht flatbread
te gebruiken als pita brood, pizzabodem of heerlijk bij een curry


Zacht flatbread
2020-02-01 13:33:17
Dit flatbread blijft heerlijk zacht en is heel veelzijdig te gebruiken. Maak er een lekkere pizzabodem van, gebruik het als pita broodje of serveer het als naanbrood bij een mooi curry. De mogelijkheden zijn eindeloos
Voor 4 stuks
- 300 gram tarwebloem
- ½ theelepel zout
- 50 gram roomboter
- 185 milliliter melk
- ½ eetlepel olie (om in te bakken)
Bereidingswijze
- Doe de melk en boter in een steelpannetje en verwarm zachtjes tot de boter gesmolten is. Meng vervolgens de bloem, het melk/boter mengsel en het zout in een kom.
- Strooi wat bloem op je werkblad/aanrecht en kneed het deeg 2 tot 4 minuten tot het een mooi glad geheel is. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan nog wat bloem toe.
- Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuutjes op kamertemperatuur rusten.
- Verdeel het deeg vervolgens in 4 stukken, maak er bolletjes van en rol per stuk uit tot een rondje van ongeveer 3 millimeter dikte dat in je koekenpan past.
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de flatbreads ongeveer 1,5 minuut (er ontstaan luchtbubbels die je plat moet drukken), draai om en bak de andere zijde. De flatbreads zijn klaar als er kleine bruine ronde ‘vlekjes’ ontstaan (zie foto).
- Bewaar de gebakken flatbreads tot gebruik in een theedoek, dat zorgt ervoor dat ze mooi zacht blijven.
Pizza
- Als je er een pizza van wil maken, smeer het brood dan na afbakken in met tomatensaus en toppings naar keuze en bak ze in 7 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C af.
Naan
- Als je ze op hoger vuur bakt en dunner uitrolt wordt de korst iets krokanter en zijn ze prima te gebruiken als naan brood.
Bewaren
- Je kunt ze prima afgebakken invriezen.
Print
de kleine koksmuts https://dekleinekoksmuts.nl/wp/
Discussie
Laat een reactie achter