Geroosterde Pompoensoep
heerlijke soep voor een druilerige dag
Geroosterde Pompoensoep
2019-10-02 12:14:06
Heerlijke kruidige soep, lekker voor het najaar of de winter.
Ingrediënten
- 1 à 2 pompoen(en) - 1,5 kilo totaal (bijvoorbeeld flespompoen of hokkaido)
- 1 grote ui (fijngesneden)
- 5 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 liter groentebouillon
- 125 milliliter kokosmelk
- ½ theelepel zeezout
- ½ theelepel gemalen kaneel
- ½ theelepel gemalen nootmuskaat
- Snufje gemalen kruidnagel
- Versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels honing
- Handvol pompoenzaden (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij de pompoen in 4 kwarten en smeer de gesneden zijden in met olijfolie. Leg ze op een stuk bakpapier op een bakplaat en zet een half uurtje in de voorverwarmde oven.
- Check na een half uurtje of je de pompoen makkelijk kunt inprikken met een vork (als dit niet het geval is, laat je de pompoen nog iets langer in de oven staan). Haal de pompoen uit de oven, laat even iets afkoelen en verwijder de schil.
- Verhit in de tussentijd de overgebleven olijfolie in een grote braadpan (kookpan mag ook) en fruit op half hoog vuur de fijngesneden knoflook en ui ongeveer 8 minuten. Snij de pompoen in stukken en doe ze bij het knoflook/ui mengsel. Voeg ook de kruiden, de peper en de liter groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat vervolgens op zacht vuur 15 minuutjes pruttelen (niet laten koken).
- Rooster de pompoenpitten in een droge pan en laat ze in een schaaltje afkoelen.
- Voeg de kokosmelk en honing toe aan de soep. Haal de pan van het vuur en laat enigszins afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een romig geheel.
- Serveer de soep met een scheutje kokosmelk en de pompoenpitten.
Print
de kleine koksmuts https://dekleinekoksmuts.nl/wp/
Discussie
Laat een reactie achter