Karamel snoepjes

uit de magnetron

Snoepjes

Karamel snoepjes
Heerlijke zachte karamel snoepjes waren nog nooit zo makkelijk om te maken. Deze snoepjes komen namelijk uit de magnetron.
Ingrediënten
 1. 110 gram ongezouten roomboter
 2. 110 milliliter lichte mais siroop (bijvoorbeeld Karo light corn syrup)
 3. 100 gram kristalsuiker
 4. 100 gram lichtbruine basterdsuiker
 5. 120 milliliter zoete gecondenseerde melk
 6. 1 snufje zout
 7. 1 theelepel vanille extract
 8. Fleur de sel (optioneel)
Bereidingswijze
 1. Voorzie een platte vuurvaste schaal of bakvorm van ongeveer 20 x 20 cm van bakpapier.
 2. Verdeel de boter in een aantal stukken en doe deze in een grote ovenvaste schaal in de magnetron. Ik gebruik hiervoor een grote glazen maatbeker. Verwarm de boter op een lage stand tot deze gesmolten is. Doe dit liever in een aantal stappen van 20 seconden, want als het te snel gaat kan de hete boter kan flink gaan spatten.
 3. Voeg de mais siroop, kristalsuiker, basterdsuiker, gecondenseerde melk en het zout toe aan de gesmolten boter en mix goed door elkaar met een garde.
 4. Zet de schaal terug in de magnetron en verwarm op de hoogste stand gedurende 6 minuten. Check na 6 minuten of het mengsel een temperatuur van 115 ºC heeft bereikt. Als dat niet het geval is, kun je het geheel met intervallen van 20 à 30 seconden verwarmen tot het de gewenste temperatuur heeft bereikt. LET OP: het mengsel is heel erg heet!!!
 5. Verwijder de schaal voorzichtig uit de magnetron en voeg het vanille extract toe. Meng weer goed door met de garde tot het mengsel mooi glad is. Het kan zijn dat er zich in het begin wat kleine stukjes of klontjes vormen, maar als je goed doorroert verdwijnen deze weer.
 6. Giet het mengsel in de schaal/bakvorm die je voorzien hebt van bakpapier. Voorzie je karamel eventueel van wat fleur de sel en zet de schaal in de koelkast om op te laten stijven.
 7. Na een uur of 2 is het mengsel stijf en kun je het in blokjes snijden. Knip bakpapier in stukjes en pak je karamel snoepjes in.
Opmerkingen
 1. Bewaar de snoepjes in de koelkast.
Print
de kleine koksmuts https://dekleinekoksmuts.nl/wp/

Discussie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.