Appel Havermout Koeken

Deze appelkoeken zijn extra lekker doordat je de appelstukjes eerst karameliseert.

IMG_20181008_180909_278

Appel Havermout Koeken
Heerlijke havermout koeken met gekarameliseerde stukjes appel
Voorbereidingstijd
30 min
Kooktijd
15 min
Voorbereidingstijd
30 min
Kooktijd
15 min
Ingrediënten
  1. 2 appels (bijvoorbeeld Granny Smith)
  2. 230 gram ongezouten roomboter
  3. 185 gram bloem
  4. 1 theelepel baking soda (dus géén bakpoeder)
  5. 1 theelepel speculaaskruiden (kaneel kan ook)
  6. 1 snufje zout
  7. 260 gram lichtbruine suiker
  8. 50 gram kristalsuiker
  9. 2 eieren
  10. 2 theelepels vanille aroma
  11. 240 gram havermout
Bereidingswijze
  1. Schil de appels en snij ze in kleine blokjes (ongeveer 5 x 5 mm). Doe de stukjes samen met 30 gram boter en 60 gram lichtbruine suiker in een koekenpan en bak ze tot ze zacht en goudbruin zijn. Spreid de appelstukjes vervolgens uit over een vel bakpapier en laat afkoelen.
  2. Meng in een kom bloem, speculaaskruiden, baking soda en zout en zet apart. Mix de rest van de boter, lichtbruine suiker en kristalsuiker in ongeveer 3 minuten tot een romig geheel.
  3. Voeg een ei toe en meng totdat het helemaal opgenomen is. Voeg daarna het 2e ei toe. Klop op hoge snelheid voor ongeveer een minuut. Voeg dan het vanille aroma toe. Zet de mixer op lage snelheid en voeg het bloem mengsel toe. Mix tot het helemaal gemengd is. Voeg dan de havermout toe.
  4. Vouw de gekarameliseerde appels door het mengsel. Dit betekent dat je niet te veel meer moet mixen, maar de appelstukjes er voorzichtig doorheen draait.
  5. Zet het mengsel nu minimaal een uur in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 175°C. Leg bakpapier op de bakplaat en plaats hier hoopjes deeg op. Zorg ervoor dat er minimaal 5 cm ruimte aan alle kanten is, aangezien de hoopjes uitlopen.
  7. Bak de koeken 12 tot 15 minuten (of langer indien noodzakelijk). De randen moeten bruin gekleurd zijn, maar het midden moet nog zacht zijn. Laat de koeken 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze vervolgens op een rek tot ze volledig afgekoeld zijn.
Opmerkingen
  1. Uit het mengsel kun je tussen de 20 en 24 koeken halen.
Print
de kleine koksmuts https://dekleinekoksmuts.nl/wp/

Discussie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *