Brownies

…maar dan net even anders. Deze brownies maak je namelijk met courgette als vervanger voor ei. Je hebt niet eens in de gaten dat je groente eet.

brownies
brownie
Brownies

Brownies maar dan anders (vegan)
Overheerlijke brownies maar dan zonder boter en eieren. Het geheime ingrediënt is courgette!
Voorbereidingstijd
10 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
40 min
Voorbereidingstijd
10 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
40 min
Ingrediënten
  1. 260 gram bloem
  2. 60 gram cacaopoeder
  3. 1,5 theelepel baking soda (te koop bij de toko of Albert Heijn, dus géén bakpoeder)
  4. 1 theelepel zout
  5. 120 milliliter zonnebloemolie
  6. 300 gram suiker
  7. 2 theelepels vanille aroma
  8. 1 hele geraspte courgette (met schil)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Bekleed een bakvorm van ongeveer 20 x 30 cm met aluminiumfolie (glimmende kant naar boven) en vet dit in.
  2. Meng met een garde bloem, cacaopoeder, baking soda en zou in een kom en zet dit apart.
  3. Mix met een keukenmachine of mixer de olie, suiker en het vanille aroma tot het goed gemengd is. Doe hier het bloem mengsel bij en roer het goed door elkaar.
  4. Afhankelijk van hoe nat je geraspte courgette is, kun je er eerst nog wat vocht uit knijpen. Spatel de geraspte courgette er vervolgens voorzichtig doorheen. Laat het geheel nu 5 minuten staan, zodat het beslag het vocht van de courgette op kan nemen. Als het beslag na 5 minuten nog poederig is, kun je er tot maximaal 5 eetlepels water bij doen. Een eetlepel tegelijk en dan eerst goed mengen, het beslag moet namelijk wel heel erg dik blijven en mag niet 'lopen'. Het mag echter ook niet poederig zijn.
  5. Doe het beslag in de bakvorm en spreid gelijkmatig uit. Zet 25 tot 30 minuten in de oven en smullen maar!
Opmerkingen
  1. Je kunt ervoor kiezen om de brownies nog te voorzien van glazuur. Let wel: de brownies zijn dan niet vegan meer!
Voor het glazuur heb je nodig
  1. - 3 eetlepels cacaopoeder
  2. - 60 gram boter, gesmolten
  3. - 250 gram poedersuiker
  4. - 60 milliliter melk
  5. - 1 theelepel vanille aroma
  6. - snufje zout
  7. Klop boter, cacaopoeder, zout en poedersuiker door elkaar. Klop er de melk en het vanille aroma doorheen. Giet het glazuur over de afgekoelde brownies. Het glazuur zal alleen bovenop iets hard worden, de rest blijft vloeibaar en plakkerig
Print
de kleine koksmuts https://dekleinekoksmuts.nl/wp/

Discussie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.