Munt chocolade ijs (after eight)

Overheerlijk fris munt ijs met stukjes chocolade.
Altijd lekker! 

Munt chocolade ijs
Munt chocolade ijs

Munt chocolade ijs
Dit roomijs is door de toevoeging van munt aroma heerlijk fris. Het doet denken aan after eight chocolaatjes.
Voorbereidingstijd
10 min
Voorbereidingstijd
10 min
Ingrediënten
  1. 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  2. 500 ml slagroom
  3. 250 ml volle melk
  4. 2 theelepels vanille extract
  5. 1 tot 1,5 eetlepel munt extract
  6. 100 gram pure chocolade
  7. grote snuf zout
  8. groene kleurstof (wij gebruiken een combinatie van spirulina en matcha poeder)
Bereidingswijze
  1. Meng alle ingrediënten, behalve de chocolade, goed met een garde door elkaar. In het verleden gebruikte ik nog wel eens kunstmatige kleurstof, maar tegenwoordig ben ik overgestapt naar natuurlijke kleurstoffen. Voor dit ijs gebruik ik een mengsel van spirulina en matcha poeder.
  2. Doe het mengsel in je ijsmachine en bereid volgens de handleiding van je ijsmachine. Controleer ook even goed wat de hoeveelheid vloeistof is die je ijsmachine aankan.
  3. Smelt de chocolade voorzichtig in de magnetron, of nog beter au bain marie (kijk even onder de kooktermen). Let op dat de chocolade niet te heet wordt: als je chocolade heter laat worden dan 50°C dan wordt deze bitter.
  4. Giet de chocolade langzaam bij je ijs vlak voordat het ijs helemaal klaar is (ongeveer 5 minuten van tevoren). Door het temperatuurverschil stolt de chocolade weer.
Opmerkingen
  1. Je kunt het ijs ook maken zonder ijsmachine. Doe het mengsel dan in een luchtdichte verpakking in de vriezer. Roer het vervolgens ieder uur even door. Ik zou in dit geval de chocolade heel fijn maken en voordat het ijs helemaal bevroren is toevoegen.
Print
de kleine koksmuts https://dekleinekoksmuts.nl/wp/

Discussie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.