Koek bakjes
met yoghurt en fruit. Zoet maar ook heerlijk fris omdat je yoghurt en fruit gebruikt als vulling.
Koek bakjes met yoghurt en fruit
2016-10-16 21:34:54
Serves 12
Overheerlijke koek bakjes met yoghurt en fruit. Zoet maar ook heerlijk fris omdat je yoghurt en fruit gebruikt als vulling. Dit recept is makkelijk om te bereiden.
Voorbereidingstijd
30 min
Kooktijd
10 min
Ingrediënten
- 100 gram roomboter
- 50 gram honing + 1 extra eetlepel
- 1 theelepel vanille aroma
- 1 eidooier
- 170 gram bloem
- een snufje zout
- 3 flinke eetlepels jam (wij gebruikten aardbeienjam)
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
Bereidingswijze
- Om de koek bakjes te maken, begin je met het zeven van de bloem. Dit zorgt ervoor dat je straks geen klontjes in je deeg hebt.
- Doe de boter, 50 gram honing en het vanille aroma in een beslagkom of keukenmachine en mix het tot een smeuïg geheel. Voeg de eidooier hieraan toe en zorg ervoor dat het een glad mengsel wordt.
- Voeg de bloem en het zout toe aan het boter/ei mengsel. Nu mag je lekker met je handen kneden, net zolang tot er een mooie gladde bal ontstaat. Zorg ervoor dat alle bloem mooi opgenomen is.
- Het deeg moet nu even rusten. Pak het deeg in in plasticfolie en leg het zo’n 20 minuten in de koelkast. In de tussentijd kun je de oven alvast voorverwarmen op 175°C (hete lucht op 140°C ).
- Nu mag je het deeg uitrollen tot een lap van ongeveer een halve centimeter dik. Steek er rondjes uit van zo’n 8 centimeter. Vul de gaatjes van de muffinvorm met een rondje deeg en smeer wat jam op de bodem. Bak ze nu in 10 minuten mooi goudbruin.
- Na het bakken haal je ze uit de oven, laat ze even iets afkoelen en zet ze daarna op een rooster tot ze helemaal afgekoeld zijn. Je kunt nu de vulling maken door de yoghurt te mengen met de overgebleven eetlepel honing. Vul de afgekoelde bakjes met het honingmengsel en doe er je fruit naar keuze op.
- Smullen maar!
Print
de kleine koksmuts https://dekleinekoksmuts.nl/wp/
Discussie
Laat een reactie achter