Snert
Volgens oma’s recept
Snert volgens oma's recept
2017-03-04 14:08:15
Serves 10
Overheerlijke verse snert. Heerlijk samen met een stukje roggebrood met katenspek.
Voorbereidingstijd
45 min
Kooktijd
1 uur 15 min
Totale tijd
2 uur 30 min
Ingrediënten
- 900 à 1.000 gram spliterwten
- 3/4 knolselderij
- 3 winterpenen
- 3 grote prei
- 2 grote aardappelen
- 1 dik stuk spek
- 2 schouderkarbonades
- 2 braadworsten
- zout (naar inzicht)
Bereidingswijze
- Spoel de spliterwten af onder koud water en zet in een grote pan met 2 liter water op het vuur. Snij de harde schil van de knolselderij en snij in stukjes. Schil de winterpenen en aardappelen, spoel ze af en snij ook in stukjes. Haal het buitenste blad van de prei, controleer of er geen zand meer tussen zit en snij ook deze klein. Voeg alle groenten toe aan de pan op het vuur. Voeg ook al het vlees toe en laat langzaam sudderen. De kooktijd hangt af van wat er op het pak spliterwten staat (zal ongeveer 5 kwartier zijn).
- Haal nu het vlees uit de pan en stamp de soep fijn. Gebruik een stamppot stamper en geen blender! Laat de soep op een koele plek een nachtje afkoelen. Als je lepel rechtop blijft staan, is de soep goed gelukt! Je kunt nu eventueel ook het vlees dat meegekookt is klein snijden en toevoegen aan de soep. Voeg naar smaak nog wat zout toe. En maak een rookworst warm en voeg stukjes toe.
- Lekker met roggebrood en katenspek!
Opmerkingen
- De soep die over is kun je makkelijk invriezen.
- Je kunt ook alle ingrediënten halveren als je minder soep wil maken.
Print
de kleine koksmuts https://dekleinekoksmuts.nl/wp/
Discussie
Laat een reactie achter