Zalm met groene asperges
Je maakt deze zalm klaar in een aluminium folie pakketje in de oven.
Zalm met groene asperges uit de oven
2016-11-29 18:52:18
Serves 4
Heerlijk recept voor het bereiden van verse zalm met groene asperges, pesto en tomaatjes uit de oven.
Voorbereidingstijd
5 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
30 min
Ingrediƫnten
- 4 zalmfilets (ong. 150 gram per stuk)
- 450 gram groene asperges
- 4 eetlepels pesto (uit een potje of zelfgemaakt)
- 200 gram cherry tomaatjes
- citroensap
- olijfolie
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg 4 stukken aluminiumfolie klaar, groot genoeg om straks dicht te kunnen vouwen. De glanzende kant moet uiteindelijk aan de binnenkant zitten.
- Snij de cherry tomaatjes doormidden. Doe er een scheutje olijfolie en wat zout overheen.
- Verdeel de asperges over de 4 stukken aluminiumfolie en besprenkel met wat olijfolie. Leg de zalm hier bovenop en breng op smaak met peper (en eventueel een beetje zout). Spreid 1 eetlepel pesto uit over de zalm. Besprenkel het geheel met citroensap. Verdeel nu ook de tomaatjes over de zalm.
- Maak een pakketje van de folie (niet al te strak want de warmte moet kunnen circuleren).
- Plaats de pakketjes in de voorverwarmde oven totdat de zalm gaar is, ongeveer 20 tot 25 minuten (afhankelijk van de dikte van je zalmfilet).
- Serveer met bijvoorbeeld aardappeltjes of pasta.
Opmerkingen
- Je kunt in plaats van asperges ook sperziebonen gebruiken. Deze moet je dan wel eerst even 3 minuutjes koken en goed uit laten lekken.
Print
de kleine koksmuts https://dekleinekoksmuts.nl/wp/
Discussie
Laat een reactie achter