2 kleuren spaghetti
Dat staat toch extra leuk op je bord. En nog lekker ook, met gehaktballetjes en tomatensaus.
Dit gerecht maakt gebruik van de volgende recepten:
⇒ Basis pastadeeg
⇒ Gehaktballetjes
2 kleuren spaghetti met gehaktballetjes en tomatensaus
2016-11-26 11:57:07
Rode en groene spaghetti met gehaktballetjes en verse tomatensaus.
Voorbereidingstijd
1 uur 30 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
2 uur
Ingrediënten
- Basis pastadeeg voor 4 personen (zie recept-link bovenaan deze pagina)
- Gehaktballetjes (zie recept-link bovenaan deze pagina)
- 1 ui
- 6 tomaten
- 1 klein blikje tomatenpuree (68 of 70 gram)
- 1 gele paprika
- 1 eetlepel oregano
- 2 teentjes knoflook
- 1 handjevol basilicumblaadjes
- 1 rode biet (uitgeperst) of vers bietensap
- 200 gram spinazie (1 handjevol voor het kleuren van de pasta)
- Scheutje zonnebloem- of olijfolie
- Geraspte kaas
Bereidingswijze
- Start met het maken van het pastadeeg. Wij maakten 2 kleuren pasta, rood en groen, in 2 aparte batches van 200 gram meel elk. Voeg zodra je het deeg gaat kneden (dus als de eieren bijna helemaal zijn opgenomen) je kleurstof toe.
- Rode pasta: voor rode pasta voeg je een scheutje bietensap toe (start met een halve eetlepel).
- Groene pasta: voor het maken van groene pasta moet je eerst de steeltjes van de spinazie afhalen en vervolgens een handjevol spinazie kort koken, koud spoelen en goed uitknijpen (de rest van de spinazie gebruik je in de saus). Vervolgens maak je de spinazie fijn met een staafmixer of in een blender. Voeg dan de spinazie toe aan het deeg.
- Als je deeg te plakkerig is voeg je in stapjes wat extra durum meel toe. Volg de stappen van het basis recept (voeg geen olijfolie toe).
- Terwijl het pastadeeg ligt te rusten kun je starten met het rollen van de gehaktballetjes. Als ook deze in de koelkast liggen te rusten kun je beginnen met het maken van de saus.
- Breng een pannetje water tot kook. Snij een kruisje in de onderkant van de tomaten en leg ze 10 tot 20 seconden in het kokende water. Haal ze met een tang of schuimspaan uit de pan en leg ze meteen in een kom met ijskoud water. Dit zorgt ervoor dat je met een mesje het vel heel makkelijk van de tomaat kunt schillen.
- Snij de ui fijn (snipperen) en snij de ontvelde tomaten en paprika in blokjes. De knoflook kun je fijnsnijden of persen. Fijngesneden krijg je een zachtere smaak, geperst een wat scherpere smaak. Onze voorkeur gaat over het algemeen uit naar fijngesneden knoflook.
- Zet een hapjespan op matig vuur en doe er een scheutje olie in. Laat even warm worden en voeg dan de ui toe en fruit deze even aan. Voeg vervolgens de knoflook en tomatenpuree toe. Tomatenpuree kan wat zurig of bitter zijn. Door de puree even kort te bakken in olie haal je de zure smaak weg. Blijf wel roeren want tomatenpuree brandt snel aan.
- Voeg de tomaat en paprika toe en een eetlepel oregano. Laat op een medium vuur rustig 5 tot 10 minuten sudderen en roer regelmatig door. Doe de spinazie erbij en laat nog even sudderen totdat de spinazie geslonken is. Zet het vuur onder de saus nu uit totdat je zover bent dat je kunt gaan eten.
- In de tussentijd bereid je de gehaktballetjes ook volgens het recept. Hoe lang het braden duurt hangt af van de grootte van de balletjes en staat uitgelegd in het recept.
- Warm de saus opnieuw op en voeg de gebraden gehaktballetjes toe. Laat het geheel op matig vuur lekker warm worden . Ze een ruime pan met water en breng tot kook. Voeg de pasta toe en kook deze in ongeveer 3 minuten gaar. Ook hier geldt weer dat je moet proeven om te zien of de pasta gaar is.
- Maak voor iedereen een mooi bordje op met 2 kleuren pasta en de heerlijke verse tomatensaus met gehaktballetjes. Dat wordt smullen!
Print
de kleine koksmuts https://dekleinekoksmuts.nl/wp/
Discussie
Laat een reactie achter