Zalm Wellington
Zalm bereid in bladerdeeg en geserveerd met groene asperges
Zalm Wellington met groene asperges
2017-01-14 10:44:15
Serves 4
Overheerlijke zalm in een jasje van bladerdeeg, geserveerd met groene asperges
Voorbereidingstijd
40 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
1 uur
Ingrediënten
- 4 moten zalm (zonder huid)
- 8 plakjes bladerdeeg
- 120 gram roomkaas
- 30 gram paneermeel
- 125 gram spinazie (klein gescheurd)
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 1 halve ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
- 2 eetlepels dille (fijn gesneden)
- 1 ei (los geklopt)
- 2 eetlepels boter
- peper (naar inzicht)
- handje bloem
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Zet een koekenpan op medium vuur en smelt de boter. Voeg de ui en knoflook toe en laat glazig worden (dit duurt een minuut of 3). Het mag niet bruin worden. Voeg de spinazie toe, doe er peper op en laat de spinazie goed slinken. Voeg de roomkaas, Parmezaanse kaas, dille en het paneermeel toe aan de pan. Roer door elkaar tot het een mooi geheel vormt en haal de pan van het vuur af.
- Strooi wat bloem op het aanrecht en leg hier 2 plakjes bladerdeeg op. Laat het bladerdeeg een klein stukje overlappen en rol uit. Het moet groot genoeg worden om de zalm in in te pakken. Doe peper op de boven- en onderkant van de zalm en leg op de bladerdeeg plak. Doe hier nu een dikke laag van het spinaziemengsel bovenop. Vouw het bladerdeeg dicht rond de zalm en keer het geheel om, zodat de naad aan de onderkant zit. Snijd aan beide korte zijden het overtollige bladerdeeg weg.
- Smeer alle kanten in met het los geklopte ei en snijd de bovenkant in. Leg op een bakplaat die bedekt is met bakpapier en plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer met bijvoorbeeld groene asperges, peultjes of sperziebonen. Eet smakelijk!
Print
de kleine koksmuts https://dekleinekoksmuts.nl/wp/
Discussie
Laat een reactie achter